poniedziałek, 30 marca 2015

Budyniowe muffinki z nutellą i migdałami

Mazurki, serniki, keksy, makowce, a może tak upiec muffinki? Są przecież szybkie, smaczne, a ładnie ozdobione z pewnością będą wspaniałą ozdobą Wielkanocnego stołu. Dziś przepis na naprawdę błyskawiczne muffinki z budyniem i nutellą.

Źródło: zasoby własne


Budyniowe muffinki z nutellą i migdałami

Składniki 
( na 12 muffinek)

1 szklanka mąki
2 jajka
4 łyżki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1 budyń waniliowy bez cukru

+ nutella, migdały całe ze skórką



  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni
  2. Mąkę, budyń, proszek do pieczenia  i cukier przesyp do miski i wymieszaj, następnie dodaj olej, mleko i jajka i wymieszaj łyżką ciasto na gładką, gęstą masę.
  3. Do przygotowanych papilotek włóż po łyżeczce ciasta, następnie włóż łyżkę nutelli na środku babeczki, na niej umieć migdały i wykończ muffinki pozostałym ciastem.
  4. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 15-20 minut. Smacznego!
łyżeczka ciasta
Źródło: zasoby własne

potem nutella i migdały
Źródło: zasoby własne

a po 15 minutach babeczki są gotowe i czekają na dekorację :)
Źródło: zasoby własne






Wielkanocne Wypieki

2 komentarze: