Źródło: zasoby własne
Budyniowe muffinki z nutellą i migdałami
Składniki
( na 12 muffinek)
1 szklanka mąki
2 jajka
4 łyżki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1 budyń waniliowy bez cukru
+ nutella, migdały całe ze skórką
- Nagrzej piekarnik do 180 stopni
- Mąkę, budyń, proszek do pieczenia i cukier przesyp do miski i wymieszaj, następnie dodaj olej, mleko i jajka i wymieszaj łyżką ciasto na gładką, gęstą masę.
- Do przygotowanych papilotek włóż po łyżeczce ciasta, następnie włóż łyżkę nutelli na środku babeczki, na niej umieć migdały i wykończ muffinki pozostałym ciastem.
- Piecz w nagrzanym piekarniku przez 15-20 minut. Smacznego!
łyżeczka ciasta
Źródło: zasoby własne
potem nutella i migdały
Źródło: zasoby własne
a po 15 minutach babeczki są gotowe i czekają na dekorację :)
Źródło: zasoby własne
Mój ulubiony przepis na to-do liście <3
OdpowiedzUsuńNajpierw na to-eat liście <3 ;)
Usuń