sobota, 21 marca 2015

Jajecznica z chili i serem żółtym

Na leniwe sobotnie śniadanie najlepiej sprawdza się jajecznica. Dziś w wersji „na ostro” dla tych co lubią zdecydowane w smaku potrawy:)

Źródło: zasoby własne


Jajecznica  z chili i serem żółtym

Składniki
(na 1 osobę)

2 jajka
Łyżka masła
2 łyżki mleka
Kawałek tartego sera żółtego
Łyżeczka chili w płatkach lub w proszku
Szczypta soli
Posiekany szczypiorek
1 bułka


  1. Bułkę przekrój na pół i podsmaż na patelni z odrobiną masła.
  2. Na patelni rozpuść masło z dodatkiem mleka. Następnie wbij jajka i mieszaj aż jajecznica zetnie się w takim stopniu, a jakim lubisz ja najbardziej. Na koniec dopraw solą, szczypiorkiem i dokładnie wymieszaj.
  3. Gotową jajecznicę przełóż na grzanki, posyp żółtym serem i chili. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz