Na leniwe sobotnie śniadanie najlepiej sprawdza się jajecznica.
Dziś w wersji „na ostro” dla tych co lubią zdecydowane w smaku potrawy:)
Źródło: zasoby własne
Jajecznica z chili i
serem żółtym
Składniki
(na 1 osobę)
2 jajka
Łyżka masła
2 łyżki mleka
Kawałek tartego sera żółtego
Łyżeczka chili w płatkach lub w proszku
Szczypta soli
Posiekany szczypiorek
1 bułka
- Bułkę przekrój na pół i podsmaż na patelni z odrobiną masła.
- Na patelni rozpuść masło z dodatkiem mleka. Następnie wbij jajka i mieszaj aż jajecznica zetnie się w takim stopniu, a jakim lubisz ja najbardziej. Na koniec dopraw solą, szczypiorkiem i dokładnie wymieszaj.
- Gotową jajecznicę przełóż na grzanki, posyp żółtym serem i chili. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz