Muffinki to najprostsze ciastka na świecie! Robi się je
błyskawicznie i zawsze sie udają. Jednym z moich ulubionych rodzajów tych
babeczek są muffinki bananowe z dodatkiem białej czekolady. Są wilgotne,
puszyste, cudownie pachną i ich smak uzależnia!
(na 12 babeczek)
3 dojrzałe banany,
1/3 szklanki oleju,
1 jajko,
1/2 szklanki cukru,
250 g mąki,
szczypta soli,
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
Łyżka cynamonu
biała czekolada
1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni
2. Banany obierz, przełóż do miseczki i rozgnić widelcem.
3. Do rozgniecionych bananów dodaj olej i jajko i wymieszaj
łyżką.
4. Następnie dosyp mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i
cukier – ponownie wymieszaj.
5. Na sam koniec dodaj do ciasta pokruszoną białą czekoladę i
po raz ostatni wymieszaj całość.
6. Napełnij papilotki do ¾ wysokości piecz ok. 25 minut w
nagrzanym piekarniku. Smacznego! J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz