środa, 11 lutego 2015

Muffinki bananowe z białą czekoladą ( najlepsze!!!!)

Muffinki to najprostsze ciastka na świecie! Robi się je błyskawicznie i zawsze sie udają. Jednym z moich ulubionych rodzajów tych babeczek są muffinki bananowe z dodatkiem białej czekolady. Są wilgotne, puszyste, cudownie pachną i ich smak uzależnia!

Źródło: zasoby własne

Składniki :
(na 12 babeczek)

3 dojrzałe banany,
1/3 szklanki oleju,
1 jajko,
 1/2 szklanki cukru,
250 g mąki,
szczypta soli,
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
Łyżka cynamonu
 biała czekolada

1.     Nagrzej piekarnik do 180 stopni
2.     Banany obierz, przełóż do miseczki i rozgnić widelcem.
3.     Do rozgniecionych bananów dodaj olej i jajko i wymieszaj łyżką.
4.     Następnie dosyp mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i cukier – ponownie wymieszaj.
5.     Na sam koniec dodaj do ciasta pokruszoną białą czekoladę i po raz ostatni wymieszaj całość.


6.     Napełnij papilotki do ¾ wysokości piecz ok. 25 minut w nagrzanym piekarniku. Smacznego! J



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz