poniedziałek, 27 kwietnia 2015

Muffinki cynamonowe z kawą i czekoladą

Muffinki to ciastka, które lubię przynajmniej z trzech powodów, są szybkie, można je zrobić z tego co akurat jest pod ręką, a co najważniejsze – zawsze wszystkim smakują. Tym razem połączyłam ze sobą cynamon, czekoladę i kawę, efekt był naprawdę super!

Źródło: zasoby własne


Muffinki cynamonowe z kawą i czekoladą

Składniki
(na 12 babeczek)

250 g mąki
1 jajko
Pół szklanki mleka
Pół szklanki oleju
Pół szklanki cukru
Szczypta soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 duża łyżka cynamonu

+ kawa rozpuszczalna i kilka kostek czekolady


  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni góra-dół.
  2. Mokre składniki na ciasto przełóż do miski, wymieszaj. Następnie dodaj składniki suche i wymieszaj ciasto za pomocą łyżki.
  3. Gotową masą napełnij papilotki do ¾ wysokości i umieść w nich po kawałku czekolady oraz posyp kawą rozpuszczalną.
  4. Piecz w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut, do suchego patyczka. Smacznego!
Źródło: zasoby własne

Źródło: zasoby własne




1 komentarz:

  1. Bardzo łatwy i szybki przepis, muffinki wyszły bardzo dobre, chociaż sugerowałabym nakładać dużo ciasta do foremek, bo nie urosły tyle ile się spodziewałam ;-)

    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń