Źródło: zasoby własne
Makaron z farszem
( na 4 osoby)
400 g makaronu fusilli lub penne
ok 500 g ugotowanego mięsa z rosołu ( np wołowina, indyk, kurczak)
1 cebula
sól
pieprz
olej do smażenia
- Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
- Ugotowane i ostudzone mięso z rosołu zmiel w maszynce do mięsa.
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż na nim pokrojoną w małą kostkę cebulę, a gdy się zezłości dodaj do niej zmielone mięso mielone i smaż razem ok 2 minuty.
- Następnie dodaj ugotowany makaron i około 2 chochle wody z gotowania makaronu. Gotuj razem, aż woda odparuje, dopraw solą i pieprzem. Smacznego
Źródło: zasoby własne
Źródło: zasoby własne
Źródło: zasoby własne
Źródło: zasoby własne
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz