środa, 15 kwietnia 2015

Sałatka z rukoli, ricotty, suszonej żurawiny i orzechów włoskich

Sałatka to doskonały przykład na to, że w kilka chwil można wyczarować smaczny i zdrowy posiłek wykorzystując te składniki, które akurat znajdują się w lodówce. Ta wersja sałatki doskonale sprawdzi się na drugie śniadanie, jako dodatek do mięsa lub lekką kolację. Minimum składników – maksimum smaku J

Źródło: zasoby wlasne


Sałatka z rukoli, ricotty, suszonej żurawiny i orzechów włoskich

Składniki:
( na 1 osobę)

Duża garść rukoli ( można pomieszać z roszponką)
1 pomidor
2 łyżki sera ricotta
1 łyżka orzechów włoskich
1 łyżka suszonej żurawiny
Szczypta chili
Szczypta suszonego rozmarynu
Łyżka oliwy z oliwek
Łyżka octu winnego
Odrobina tartego parmezanu



  1. Sałatę umyj i przełóż na talerz
  2. Pokrój pomidora, orzechy upraż na suchej patelni i dodaj do sałaty.
  3. Następnie rozłóż ricottę na sałatce i posyp całość żurawiną oraz tartym parmezanem.
  4. Na sam koniec polej sałatkę oliwą i octem, dopraw rozmarynem i chili. Smacznego!
Źródło: zasoby własne


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz