Sałatka to doskonały przykład na to, że w kilka chwil można wyczarować
smaczny i zdrowy posiłek wykorzystując te składniki, które akurat znajdują się
w lodówce. Ta wersja sałatki doskonale sprawdzi się na drugie śniadanie, jako
dodatek do mięsa lub lekką kolację. Minimum składników – maksimum smaku J
Źródło: zasoby wlasne
Sałatka z rukoli, ricotty, suszonej żurawiny i orzechów
włoskich
Składniki:
( na 1 osobę)
Duża garść rukoli ( można pomieszać z roszponką)
1 pomidor
2 łyżki sera ricotta
1 łyżka orzechów włoskich
1 łyżka suszonej żurawiny
Szczypta chili
Szczypta suszonego rozmarynu
Łyżka oliwy z oliwek
Łyżka octu winnego
Odrobina tartego parmezanu
- Sałatę umyj i przełóż na talerz
- Pokrój pomidora, orzechy upraż na suchej patelni i dodaj do sałaty.
- Następnie rozłóż ricottę na sałatce i posyp całość żurawiną oraz tartym parmezanem.
- Na sam koniec polej sałatkę oliwą i octem, dopraw rozmarynem i chili. Smacznego!
Źródło: zasoby własne
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz