środa, 1 lipca 2015

Kanapka z panierowanym serem camembert

Lato to nie tylko idealna pora na grilla lecz również na rodzinny piknik! Często brakuje pomysłów na to co zabrać nad jezioro, nad rzekę, czy do parku. Z pomocą zawsze przychodzą kanapki J Dziś podzielę się z Wami pomysłami na pyszną kanapkę z panierowanym serem camembert, która idealnie sprawdzi się jako danie piknikowe J


Źródło: zasoby własne

Kanapka z panierowanym serem camembert

Składniki:
( na 4 kanapki)

1 bułki dowolnego rodzaju
1 ser camembert naturalny
Zielona sałata strzępiona
2 pomidory
10 dag orzechów nerkowca
15 dag pestek dyni
Suszona i kruszona papryka jalapeno ( do smaku)
Musztarda francuska
Konfitura z żurawiny
1 jajko
Mąka
Odrobina masła
Olej do smażenia

  1. Przygotuj 4 głębokie talerze. W jednym z nich roztrzep jajko, w drugim zgniecione na proszek orzechy nerkowca, w trzecim zgniecione pestki dyni i papryczkę jalapeno, a do czwartego wsyp mąkę.
  2. Bułki przekrój na połówki, warzywa umyj. Pomidora oraz ser pokój w plasterki.
  3. Umieść połówki bułek na patelni grillowej lub w nagrzanym do 180 stopni piekarniku i podpiecz na złoty kolor.
  4. Rozgrzej osobną patelnię z olejem. Kawałki sera zapanieruj w mące, potem w jajku, a na koniec w jednej z przygotowanych posypek. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  5. Podpieczony bułki posmaruj z jednej strony musztardą, a z drugiej konfiturą żurawinową. Do środka włóż sałatę, pomidory oraz usmażony ser. Złóż kanapki – Twoje piknikowe menu jest gotowe, smacznego ;)
Lekkie i szybkie dania na upalne dni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz