Witaminowy zawrót głowy! Tak można w skrócie opisać tą
sałatkę, którą robi się naprawdę błyskawicznie.
Smak jest bardzo ciekawy, a sałatka idealna na wiosenną kolację
Źródło: zasoby własne
Sałatka z sałaty lodowej, sera feta i żurawiny
Składniki:
( na 2 osoby)
Sałata lodowa
Pół szklanki żurawiny suszonej
Garść pestek dyni
Pół kostki sera feta
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki białego octu winnego
- Sałatę umyj, pokrój i przełóż do miski. Dodaj do niej żurawinę, pokrojony w kostkę ser feta i uprażone na suchej patelni pestki dyni.
- Oliwę wymieszaj z octem winnym i polej gotowym sosem sałatkę. Wszystko dokładnie wymieszaj ii już możesz podawać. Smacznego!
smak tkwi w prostocie!
OdpowiedzUsuńZgadzam się w 100% :)
Usuń