piątek, 20 marca 2015

Sałatka z sałaty lodowej, sera feta i żurawiny

Witaminowy zawrót głowy! Tak można w skrócie opisać tą sałatkę, którą robi się naprawdę błyskawicznie.  Smak jest bardzo ciekawy, a sałatka idealna na wiosenną kolację

Źródło: zasoby własne


Sałatka z sałaty lodowej, sera feta i żurawiny

Składniki:
( na 2 osoby)

Sałata lodowa
Pół szklanki żurawiny suszonej
Garść pestek dyni
Pół kostki sera feta
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki białego octu winnego



  1. Sałatę umyj, pokrój i przełóż do miski. Dodaj do niej żurawinę, pokrojony w kostkę ser feta i uprażone na suchej patelni pestki dyni.
  2. Oliwę wymieszaj z octem winnym i polej gotowym sosem sałatkę. Wszystko dokładnie wymieszaj ii już możesz podawać. Smacznego!

2 komentarze: