Może masz ochotę na lekką i elegancką przekąskę? Lubisz
niebanalne połączenia smaków i kolorów? Ta potrawa z pewnością Ci się spodoba :)
Tosty z rukolą, serem camembert i
figą
Składniki:
chleb tostowy
łyżka masła
ser camembert
rukola
świeża figa
musztarda
miód
chili w proszku
1. Chleb tostowy przekrój "na trójkąty", ser i figę
pokrój w plasterki.
2. W miseczce wymieszaj dwie łyżki musztardy z łyżką miodu i
szczyptą chili
3. Na patelni rozgrzej łyżkę masła i podsmaż na niej tosty.
4. Na osobnej patelni podsmaż przez chwilę świeże figi
5. Na gotowych tostach ułóż rukolę, ser, figę i polej całość
sosem miodowo-musztardowym. Smacznego ;)
Serowanie
Tosty
doskonale się komponują z białym lub czerwonym winem wytrawnym. Polecam te
francuskie lub włoskie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz