poniedziałek, 5 stycznia 2015

Tosty z z rukolą, serem camembert i figą

Może masz ochotę na lekką i elegancką przekąskę? Lubisz niebanalne połączenia smaków i kolorów? Ta potrawa z pewnością Ci się spodoba :)

Źródło: zasoby własne
Tosty z rukolą, serem camembert i figą


Składniki:

chleb tostowy
łyżka masła
ser camembert
rukola
świeża figa
musztarda
miód
chili w proszku


1.     Chleb tostowy przekrój "na trójkąty", ser i figę pokrój w plasterki.
2.     W miseczce wymieszaj dwie łyżki musztardy z łyżką miodu i szczyptą chili
3.     Na patelni rozgrzej łyżkę masła i podsmaż na niej tosty.
4.     Na osobnej patelni podsmaż przez chwilę świeże figi


5.     Na gotowych tostach ułóż rukolę, ser, figę i polej całość sosem miodowo-musztardowym. Smacznego ;)

Serowanie

Tosty doskonale się komponują z białym lub czerwonym winem wytrawnym. Polecam te francuskie lub włoskie. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz