Te muffinki są wyjątkowe - słodkie, puszyste,
delikatne...mają jedną wadę, a mianowicie bardzo szybko się kończą i trzeba
robić drugą porcję:) Polecam wypróbować ten przepis :)
Składniki
na ciasto:
250 g mąki
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
pół szklanki oleju
pół szklanki mleka
pół szklanki cukru
na nadzienie:
1 budyń waniliowy
250 ml mleka
łyżka masła
pół szklanki wiórków kokosowych
1/4 szklanki cukru
kakao instant do posypania
1. Budyń ugotuj w 250 ml mleka dodając do niego łyżkę masła i
cukier. Gdy budyń uzyska już konsystencję kremu, dodaj do niego wiórki
kokosowe. Całość dokładnie wymieszaj i wystudź.
2. Gdy budyń wystygnie nagrzej piekarnik do 180 stopni.
3. W misce wymieszaj jajko, mleko i olej, a następnie dodaj do
składników płynnych mąkę, proszek do pieczenia i cukier - starannie wymieszaj.
4. Do papilotek włóż po łyżeczce ciasta, następnie łyżeczkę
budyniu i uzupełnij je ciastem do 3/4 wysokości. Babeczki posyp kakao instant i
piecz w nagrzanym piekarniku ok 20 minut. Smacznego :)
Źródło: zasoby własne
Źródło: zasoby własne
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz