sobota, 18 lipca 2020

Tropikalny budyń owsiany na mleku migdałowym z karobem

Zdrowe śniadanie wcale nie musi być nudne. Wręcz przeciwnie-powinno być smaczne, urozmaicone i dostarczać potrzebnych substancji odżywczych, jest to w końcu pierwszy posiłek w ciągu dnia. Budyń owsiany to doskonała propozycja dla każdego, jest pyszny, szybki w przygotowaniu i mogą go zajadać nawet niemowlęta po 6 miesiącu życia.

Źródło:zasoby własne


Tropikalny budyń owsiany na mleku migdałowym z karobem

Składniki (na 2 duże porcje)
80 g płatków owsianych górskich
1 szklanka mleka migdałowego
1 szklanka wody
Łyżeczka karobu
1 dojrzały banan
2 owoce kiwi

1. Płatki zalać mlekiem i woda i gotować do miękkości kilka minut.
2. Karob wsyp do miseczki dodaj kilka łyżek owsianki i dokładnie wymieszaj. Przygotowaną miksturę wlej do garnka i gotuj z owsianką jeszcze 2-3 minuty.
3. Zblenduj owsiankę na budyń.
4. Budyń wlej do miseczek, podawaj z owocem kiwi i bananem pokrojonym lub rozdrobnionym zgodnie z Twoimi preferencjami i/lub umiejętnościami dziecka. Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz