środa, 22 lipca 2020

Budyń owsiano orkiszowy z malinami, bananem i amarantusem ekspandowanym

Budyń to ostatnio jedno z naszych ulubionych śniadań. Na jego przygotowanie wystarczy kilka chwil, można dowolnie modyfikować smaki, a za każdym razem smakuje tak samo pysznie. Czego chcieć więcej żeby dobrze zacząć dzień? No, może jeszcze tylko dobrej kawy:)

źródło: zasoby własne


Budyń owsiano orkiszowy z malinami, bananem i amarantusem ekspandowanym

Składniki (na 2 duże porcje)

40 g płatków owsianych
40 g płatków orkiszowych
1 szklanka napoju owsianego
1 szklanka wody
Maliny
Banan
Amarantus ekspandowany
Łyżka sproszkowanej maliny liofilizowanej
2 łyżki sproszkowanego banana liofilizowanego

1. Płatki wsyp do rondelka, zalej napojem owsianym i wodą, gotuj kilka minut do miękkości.
2. Do owsianki dosyp sproszkowane owoce liofilizowane, dokładnie wymieszaj, a następnie zblenduj na gorąco na budyń.
3. Wlej budyń do miseczek, udekoruj bananem, malinami i amarantusem ekspandowanym. Smacznego:)

źródło: zasoby własne



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz