źródło: zasoby własne
Budyń owsiano orkiszowy z malinami, bananem i amarantusem ekspandowanym
Składniki (na 2 duże porcje)
40 g płatków owsianych
40 g płatków orkiszowych
1 szklanka napoju owsianego
1 szklanka wody
Maliny
Banan
Amarantus ekspandowany
Łyżka sproszkowanej maliny liofilizowanej
2 łyżki sproszkowanego banana liofilizowanego
1. Płatki wsyp do rondelka, zalej napojem owsianym i wodą, gotuj kilka minut do miękkości.
2. Do owsianki dosyp sproszkowane owoce liofilizowane, dokładnie wymieszaj, a następnie zblenduj na gorąco na budyń.
3. Wlej budyń do miseczek, udekoruj bananem, malinami i amarantusem ekspandowanym. Smacznego:)
źródło: zasoby własne
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz