piątek, 24 lipca 2020

Budyń jaglany z mango, marakują i bananem

Dziś kolejny piękny poranek i kolejny śniadaniowy budyń. Ten posiłek chyba zagości u nas na stałe, smakuje wszystkim, a jego przygotowanie zajmuje bardzo niewiele czasu. Tym razem w letniej, słonecznej odsłonie, która wprowadza w pozytywny nastrój nawet gdy trzeba wstać o 5 rano:)

Źródło:zasoby własne


Budyń jaglany z mango, marakują i bananem

Składniki (na 2 duże porcje)
80 g płatków jaglanych
1 szklanka wody
1 szklanka napoju owsianego
1 banan
1 mango (polecam odmianę honey, jest przepyszna!)
2 marakuje

1. Płatki wsyp do rondelka, zalej wodą i napojem. Gotuj kilka minut do miękkości.
2. Ugotowaną jaglankę zblenduj na budyń i nałóż do miseczek.
3. Podawaj z bananem, mango i marakują.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz