poniedziałek, 27 lipca 2020

Płatki ryżowe na mleku kokosowym z mango i śliwka

Dziś kolejny przepis na zdrowe i smaczne śniadanie. Tym razem zapewne wszystkim bardzo dobrze znane płatki ryżowe, ale w innej, może nieco orientalnej odsłonie. Mleko kokosowe doskonale pasuje do mango, a gdy do tego duetu dołączy jescze śliwka...przekonajcie się sami przygotowując takie smaczne i zdrowe śniadanko dla swojej rodziny:)

Źródło: zasoby własne


Płatki ryżowe na mleku kokosowym z mango i śliwką

Składniki ( na 2 duże porcje)
80 g płatków ryżowych
1 szklanka mleka kokosowego ( używam mleko kokosowe z kartonu bez sztucznych dodatków i takie też polecam do tego przepisu)
1 szklanka 
1/2 honey mango
3 śliwki

1. Płatki wsyp do rondelka, zalej mlekiem i wodą, gotuj powoli aż płatki będą miękkie i wszystko ładnie zgęstnieje.
2. Owoce umyj i pokrój na dowolne kawałki.
3. Ugotowane płatki ryżowe podawaj z pokrojonymi wcześniej mango i śliwką. Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz