Źródło:zasoby własne
Muffiny bananowe (wersja dla dzieci)
Składniki (12 sztuk)
3 jajka
2,5 dojrzałego banana
1/4 szklanka napoju roślinnego (użyłam napój migdałowy)
2 łyżki płynnego oleju kokosowego
5 łyżek mąki owsianej
2 łyżki mąki kokosowej
1 łyżka wiórków kokosowych
1 łyżeczka cynamonu
1. Piekarnik nagrzej do 180 stopni góra dół.
2. Wbij jajka do miski, dodaj banany i zblenduj wszystko na gładką masę. Dodaj olej, napój migdałowy i zblenduj razem jeszcze przez chwilkę.
3. Do mieszanki wsyp mąki, wiórki i cynamon i wymieszaj składniki łyżka. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany.
4. Wlej ciasto do foremek (ok 3/4 wysokości, ale nie urosną one zbyt duże, więc możesz wlać więcej:)), wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 25 minut. Dla pewności przed wyjęciem sprawdź wykałaczką czy są gotowe. Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz