poniedziałek, 3 sierpnia 2020

Orzechowy budyń jaglany z mango i bananem

Po leniwym weekendzie poniedziałkowe śniadanie powinno być szybkie i dostarczać energię potrzebną na rozpoczęcie nowego tygodnia pracy. Taki właśnie jest orzechowy budyń jaglany z mango i bananem. Szybki, smaczny i zdrowy, idealnie smakuje te z w wersji na zimno, można go więc zabrać w pudelku do pracy lub na drugie śniadanie na spacer:)


Źródło:zasoby własne

Orzechowy budyń jaglany z mango i bananem

Składniki (na 2 duże porcje)

80 g  płatków jaglanych
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
Banan
1 mango (użyłam odmiany honey mango. Jest małe, słodkie i moim zdaniem bardzo smaczne, jeśli mają to śniadanie jeść dzieci, polecam użyć ta odmianę)
Łyżka masła orzechowego don jaglanki(użyłam masło z orzechów arachidowych bez soli i cukru)
Masło orzechowe do polania budyniu z wierzchu (użyłam masło orzechowe bez soli i cukru z pszennymi ciasteczkami)
Amarantus ekspandowany

1. Płatki zalej wodą i mlekiem i ugotuj do miękkości.  Pod koniec gotowania dodaj łyżkę masła orzechowego i wymieszaj.
2. Jaglanke zblenduj na budyń.
3. Udekoruj mango, bananem, masłem orzechowym i amarantusem ekspandowanym. Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz