Źródło:zasoby własne
Orzechowy budyń jaglany z mango i bananemSkładniki (na 2 duże porcje)80 g płatków jaglanych1 szklanka mleka1 szklanka wodyBanan1 mango (użyłam odmiany honey mango. Jest małe, słodkie i moim zdaniem bardzo smaczne, jeśli mają to śniadanie jeść dzieci, polecam użyć ta odmianę)Łyżka masła orzechowego don jaglanki(użyłam masło z orzechów arachidowych bez soli i cukru)Masło orzechowe do polania budyniu z wierzchu (użyłam masło orzechowe bez soli i cukru z pszennymi ciasteczkami)Amarantus ekspandowany
1. Płatki zalej wodą i mlekiem i ugotuj do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj łyżkę masła orzechowego i wymieszaj.
2. Jaglanke zblenduj na budyń.
3. Udekoruj mango, bananem, masłem orzechowym i amarantusem ekspandowanym. Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz