Źródło: zasoby własne
Kruche ciasteczka z pastą tahini
Składniki
(ok 20 sztuk)
1 szklanka mąki
1 jajko
1/2 szklanki cukru pudru
2,5 łyżki pasty tahini
duża łyżka masła
duża łyżka masła orzechowego solonego
łyżka sezamu
- Nagrzej piekarnik do 180 stopni góra - dół.
- Do miski dodaj masło, masło orzechowe, tahini, jajko, mąkę i cukier, a następnie połącz składniki za pomocą noża.
- Dodaj do ciasta sezam i zagniataj ciasto na gładką masę. Gdy jest zbyt twarde dodaj więcej masła orzechowego, a gdy zbyt miękkie odrobinę mąki.
- Formuj małe kulki, następnie spłaszcz je na blasze i zrób wzorek widelcem ( jak na zdjęciach poniżej). Piecz w nagrzanym piekarniku ok 15 minut ( na złoty kolor).
- Ciasteczka doskonale smakują z jogurtem naturalnym wymieszanym z pastą tahini lub ze zmiksowanym owocem kaki. Polecam! :)
Źródło: zasoby własne
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz