Źródło:zasoby własne
Składniki:
( ok 18 sztuk)
1,5 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki kokosowej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki cukru trzcinowego
4 łyżki kakao
szczypta soli
3 jajka
pół szklanki oleju
pół szklanki zimnego mleka
+ wiórki kokosowe, połamana biała i gorzka czekolada
- Nagrzej piekarnik do 180 stopni góra - dół.
- Wsyp do miski wszystkie suche składniki i wymieszaj.
- Do składników suchych dodaj mokre i wymieszaj łyżką momentu, w którym otrzymasz jednolite ciasto o konsystencji gęstej śmietany.*
- Dodaj do ciasta wiórki kokosowe i połamaną czekoladę, a następnie wymieszaj.
- Napełnij papilotki do 3/4 wysokości i piecz w nagrzanym piekarniku ok 15 minut ( do "suchego patyczka"). Smacznego :)
Źródło:zasoby własne
Źródło:zasoby własne
Źródło:zasoby własne
Źródło:zasoby własne
*UWAGA!
Mąka kokosowa bardziej absorbuje płyny niż zwykła mąka pszenna. Jeśli Twoje Ciasto jest bardzo gęste dodaj więcej oleju i mleka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz